In het Franse Besançon is een 17-jarige moslima slachtoffer geworden van zwaar intrafamiliaal geweld omdat ze een relatie had met een christelijke jongen. Haar ouders, nonkel en tante verschijnen binnenkort voor de rechtbank. Dat meldt het Franse RTL. 

De moslimfamilie kwam in 2017 vanuit Bosnië naar Frankrijk. Daar vroegen ze asiel aan, maar dat werd geweigerd. Toch verbleven, en verblijven ze tot de dag van vandaag, dus gewoon nog in Frankrijk. Naar alle waarschijnlijkheid zullen ze nu wel het land uitgezet worden.

Binnenkort verschijnen de ouders van het meisje, haar nonkel en tante immers voor de rechtbank voor het mishandelen van een minderjarige. Ze konden het niet verkroppen dat het meisje een relatie had met een Servische, christelijke jongen. Daarom namen ze haar telefoon af, waarna he meisje vertrok en 4 dagen bij de familie van haar vriend ging logeren.

Toen ze terug thuis kwam, werd ze hardhandig in elkaar geslagen en kaalgeschoren. Ze hield er gebroken ribben en verschillende kneuzingen aan over. Haar familie is onder toezicht geplaatst en mag geen contact meer hebben met het meisje. Wat er met het meisje zal gebeuren als haar familie het land wordt uitgezet, is nog niet duidelijk.