Afgelopen nacht is de Brusselse brandweer bij een interventie in Molenbeek aangevallen en bekogeld. Dat meldt Het Nieuwsblad. De brandweermannen denken dat ze bewust in de val gelokt werden. 

Omstreeks 1u ‘s nachts kreeg de brandweer van Brussel een oproep over een vuilnisbak die in brand stond in Molenbeek. Toen ze ter plaatse gingen, bleek de straat waar de brand woedde versperd te zijn door nog meer brandende afvalcontainers, iets wat duidelijk met opzet leek gedaan te zijn. 

Toen ze dichter bij de brandende containers kwamen, werden ze plots bekogeld. “Bij het naderen van de brand werd onze bluswagen plotseling bekogeld met glazen flessen. Die werden naar ons gegooid door personen die op het dak van een gebouw stonden. Ook tijdens het blussen werden er nog projectielen gegooid”, aldus Walter Derieuw van de brandweer aan Het Nieuwsblad. “We vragen ons af of we niet met opzet ter plaatse werden gelokt om ons aan te kunnen vallen.”

De brandweermannen reageren naar verluidt boos en aangeslagen dat ze opnieuw slachtoffer worden van geweld in Molenbeek. “Ze kunnen deze feiten maar moeilijk plaatsen”, klinkt het. “Wij kunnen maar niet begrijpen dat hulpverleners, tijdens het uitvoeren van hun opdrachten en ten dienste van de bevolking, het slachtoffer worden van zinloos geweld.”

Burgemeester Catherine Moureaux (PS) heeft beslist om een samenscholingsverbod uit de vaardigen tussen 22 uur ‘s avonds en 6 uur ‘s morgens voor de Molenbeekse Sippelbergwijk. 

3 REACTIES

  1. Laat ons lachen en vrolijk zijn om zoveel inlevingsvermogen. Oorlogje spelen met ‘kafir-brandweer’ mannen. Elders worden exotische kikkers gesteriliseerd om natuurvreemde kikkersmoelen te decimeren. Zo men daar ook eens niet dringend mee beginnen in Molembeek en ruime omgeving…

  2. Vroeg of laat komt daar een dode van. Dan pas zit het spel op de wagen en gaan de (on)verantwoordelijken wel in actie moeten schieten. De burger mag het recht niet in eigen handen nemen, horen we al jaren kakelen. Maar als de overheid het niet doet, en politiemensen en rechters die het wel doen telkens worden teruggefloten door een bepaalde soort politiekers ? Van het genre Moureaux b.v.