De 3-jarige Zakaria werd maandagochtend meegenomen door zijn vader uit het huis van zijn overgrootouders in Grâce-Hollogne nabij Luik. Vader Mohamed gebruikt het kind al sinds de relatiebreuk met zijn vrouw als drukmiddel. In principe mocht de vader het kind komen ophalen. Hij deed dit echter tegen de afspraken in, met geweld, en is nu spoorloos verdwenen samen met het kind. Moeder Laura vreest nu dat ze naar het buitenland zullen vluchten.

Maandagochtend brak vader Mohamed in bij de grootouders van zijn ex. Hij duwde hen omver en ontvoerde zijn zoontje. De politie vertelt aan La Meuse dat ze maandag nog contact hebben gehad met de vader. Ze vroegen hem om zich te melden op hun kantoor. Maar de vader en het kind blijven tevergeefs spoorloos. 

De vader en moeder van Zakaria zijn sinds twee maanden definitief uit elkaar. Sindsdien gebruikt de man het kind als drukmiddel tegen de moeder. Laura getuigt daarbovenop aan La Meuse dat het niet de eerste keer is dat zulke feiten zich voordoen. “Elke keer als er iets misgaat, neemt hij het kind mee. Ik leef al jaren met die dreiging.”, vertelt ze. De vader wou ook bijvoorbeeld niet dat de moeder terug naar Luik ging met het kind nadat ze op bezoek waren bij familie in Tunesië.

Het parket van Luik verklaart de zaak zeer ernstig te nemen. “De prioriteit blijft om ervoor te zorgen dat het kind in goede gezondheid verkeert”, zegt plaatsvervangend procureur des Konings Frédéric Lykops. Laura reikt nu de hand naar de vader van het kind. Ze benadrukt dat ze het kind niet wil ‘afpakken’ van hem. Ze wil alsnog een gezamenlijke voogdijregeling bekomen indien de vader zich meldt.

1 REACTIE

  1. Wat voor nonsens is dát! ‘Vader ontvoert zijn kind’ Een kind is bij zijn moeder en bij zijn vader. Als die twee elk hun weg gaan, kan een kind bij de ene of bij de andere zijn. Dat die keuze niet steeds met wederzijdse toestemming gebeurt, tot daarnog aan toe. Een buitenstaander kan een kind ‘ontvoeren’ , ouders niet.
    Meer zelfs, toen mijn halve trouwboek met de centen weg was kreeg ik te horen : ‘binnen een huwelijk, bestaat er geen diefstal’ Allicht zal dat voor de éne partij weeral wat meer gelden dan voor de andere.