Een 28-jarige vrouw uit Liedekerke meldde zich woensdag in het ziekenhuis met verschillende verwondingen van gynaecologische aard. Haar verklaring voor de wonden was volgens de arts bizar en de vrouw leek verward. Aangezien de verwondingen ook verontrustend waren, verwittigde de arts de politie. Tijdens een huiszoeking bij de vrouw werd het levenloze lichaam van een pasgeboren baby aangetroffen. 

“Aangezien haar verklaringen bij de arts en omdat de vaststellingen verontrustend waren, werd de lokale politie gecontacteerd”, zegt Gilles Blondeau, woordvoerder bij het parket Halle-Vilvoorde, aan Het Laatste Nieuws. “De politie nam vervolgens contact op met het parket Halle-Vilvoorde waarop een grondig verhoor van K.A. en een huiszoeking met de toestemming op haar verblijfplaats in Liedekerke werden bevolen. Toen in de woning de menselijke resten van een pasgeboren baby werden aangetroffen, werd een onderzoeksrechter gevorderd.”

De moeder K.A. werd aangehouden voor kindermoord door de onderzoeksrechter in Brussel. Uit het onderzoek blijkt dat de vrouw hoogstwaarschijnlijk alleen heeft gehandeld. Er verbleven op het zelfde adres nog enkele familieleden van de vrouw. Maar deze zouden van de feiten niets afweten. De vrouw zal volgende week voor de raadkamer verschijnen. Verder onderzoek zal moeten uitwijzen wat de exacte omstandigheden van de feiten waren. Ook wordt de geestesgesteldheid van K.A. onderzocht.