Michelle Obama is het slachtoffer van een lichte vorm van depressie. Dat geeft ze toe op haar eigen podcast. Eén van de oorzaken is, volgens haar eigen diagnose,  “de hypocrisie van Trump”.

In het interview op haar podcast, afgenomen door een journaliste, is de voormalige presidentsvrouw openhartig over haar mentale toestand. Ze wordt ‘s nachts wakker met zwaarmoedige gevoelens, ze is soms te lusteloos om haar vaste lichaamsbewegingen te doen en ze gaat door een opeenvolging van emotionele hoogten en laagten.

(Lees verder onder de tweet.)

Zware last

Michelle Obama gaat ook op zoek naar de oorzaken voor haar mentale toestand. Ze zegt dat niet alleen de quarantaine ten gevolge van de coronacrisis een rol speelt, maar verwijst ook naar politieke factoren, meer bepaald het racisme in Amerika en “de hypocrisie van de Trump-administratie”.

Ze zegt verder in het interview: “Ik wil er aan toevoegen dat deze depressie ook een gevolg is van de protesten die we aanschouwen, de voortdurende raciale onrust, die dit land al plaagt sinds zijn ontstaan. Ik moet zeggen dat elke keer geconfronteerd worden met het nieuws dat deze administratie wel of niet heeft gereageerd, dat wakker worden met weer een verhaal van een zwarte man of zwarte persoon die werd ontmenselijkt, gewond of gedood, of valselijk werd beschuldigd, zeer uitputtend is. Het heeft geleid tot een zware last die ik al lang niet in mijn leven heb gevoeld.”

Michelle Obama poogt nu met routineuze oefeningen haar mentale gezondheid te herstellen. Zo maken zij en de rest van de familie samen puzzels na het avondeten.

1 REACTIE