Marc Van Ranst adviseert Prins Laurent om CO2-meters te kopen. Dat advies kwam er op uitdrukkelijk verzoek van de prins zelf. Laurent contacteerde de viroloog onlangs met de vraag of hij geen tips had voor een veilig schooljaar.
 
Daarop antwoordde Marc Van Ranst dat, naast het dragen van een mondmasker en het frequent wassen van de handen, ook een CO2-meter in het klaslokaal een goed idee zou zijn. Volgens de Franstalige krant La Capitale nam de prins dat advies ook ter harte. Hij kocht daarom twee CO-2-meters. Die komen terecht in de klassen van Prinses Louise (16) en van de tweeling Aymeric en Nicolas (14). 
 
De krant voegt er ook nog aan toe dat “de prins deze zelf gekocht heeft”. De investering van de ronde som van 260 euro zou door Laurent beschouwd worden als “een daad van burgerzin”. De kinderen van Laurent lopen school op een privéschool in Ukkel. De CO2-meter zou in principe in elke school moeten aanwezig zijn, omdat het een goed beeld geeft van hoe (on)gezond de lucht is in de klaslokalen.