Cannon Hinnant, een jongen van vijf, werd zondagavond door het hoofd geschoten door zijn 25-jarige buurman in de Amerikaanse staat North Carolina. De jongen speelde op dat moment buiten met zijn twee zussen van zeven en acht jaar oud. Zij waren getuige van het gruwelijke voorval. De aanleiding van de moord is nog niet duidelijk. Volgens verschillende getuigen reed Cannon met zijn fiets door de tuin van de buurman, Darius Sessoms.

Zondagavond rond half zes speelde de vijfjarige Cannon Hinnant buiten op straat met zijn twee zussen. Op dat moment kwam Darius Sessoms plots naar buiten gelopen, waarop hij de jongen door het hoofd schoot. “Ik keek uit mijn raam en zag Sessoms naar Cannon lopen. Hij plaatste een geweer tegen het hoofd van het kind en haalde de trekker over. Daarna liep Sessoms terug zijn eigen huis binnen.”, vertelt overbuurvrouw Doris Lebrant aan de politie. “Mijn eerste reactie was dat hij aan het spelen was met de kinderen. Voor een moment dacht ik, zoiets kan niet gebeuren. Mensen lopen niet zomaar over straat om kinderen te vermoorden.”

Buren vertellen dat Sessom vrijdag nog bij de familie Hinnant was gaan eten. En ook zondag vlak voor de feiten passeerde de buurman nog in het huis van de jonge Cannon. Velen begrijpen niet hoe dit is kunnen gebeuren en het motief voor de daad is nog onduidelijk. Getuigen zeggen dat Cannon door de voortuin van Sessoms reed tijdens de gruwelijke moord. Wanneer de politie ter plaatse kwam, probeerde Sessoms nog te vluchten met de wagen. Hij werd kort daarop onderschept en gearresteerd. Hij wordt aangeklaagd voor moord. Sessoms is ook geen onbekende voor het gerecht. Hij werd eerder al aangeklaagd voor diefstal van wapens en verscheidene drugsgerelateerde misdrijven.

1 REACTIE