Groen-Kamerlid Kristof Calvo is geen groot voorstander van een paars-gele federale regering, aangevuld met Groen en Ecolo. Dat stelt hij in een interview met De Morgen. Calvo is meer te vinden voor de paars-groene formule en kijkt naar eigen zeggen op naar paars-groene politici, zoals ex-premier Guy Verhofstadt. “Ik heb heimwee naar Verhofstadt”, stelt hij in De Morgen. Op Twitter wordt lachend gereageerd.

Momenteel onderzoeken preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) de verschillende pistes voor de vorming van een federale regering. Daarvoor wordt nu gekeken naar de groene of liberale familie om de ‘bubbel van vijf’ (N-VA, PS, sp.a, CD&V, CDH), zoals Bart De Wever het noemt, aan te vullen. Groen kreeg afgelopen week een uitnodiging van de preformateurs, maar zij maken er geen geheim van dat paars-groen nog steeds hun voorkeur geniet. 

In een interview met De Morgen benadrukt Groen-fractieleider Kristof Calvo dat ook die optie verkiest. “Evident. Ik ben een kind van paars-groen. Ik schreef brieven naar de paars-groene ministers. De doorsnee-N-VA’er en -CD&V’er wordt er zot van, maar ik heb heimwee naar Verhofstadt. Dat is de laatste coole premier die dit land heeft gehad. Stond er maar weer zo’n eerste minister op”, aldus Calvo.

Op sociale media wordt lachend gereageerd. “Heimwee naar Verhofstadt. Ik denkt dat echt dat het niet goed gaat met Calvo. Help deze jongeman”, reageert Philip Roose. “Hittegolf maakt eerste slachtoffer”, aldus nog iemand.