Komt er in Nederland een “partij voor mensen van kleur”? Als het van de Nederlandse rapper en muzikant Akwasi afhangt wel. Er zit wel een Partij voor de Dieren in het parlement, maar geen partij voor mensen van kleur. Golden retrievers zijn in de Tweede Kamer beter vertegenwoordigd dan mensen van kleur”, zegt Akwasi in Het Parool. De Nederlandse rapper hoopt dat er snel een partij komt in de Tweede Kamer die de belangen gaat behartigen voor mensen van kleur.  Dat schrijft De Telegraaf.

De muzikant zegt het onbegrijpelijk te vinden dat “dieren nog beter zijn vertegenwoordigd in Nederland dan mensen van kleur”. In het interview met de Nederlandse krant Het Parool zegt Akwasi, die in juni een opgemerkte Black Lives Matter-speech hield dat hij bedreigingen ontving.

“Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik op zijn gezicht”

Op de Dam in Amsterdam sprak hij een menigte toe: “Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht.” Daarover zegt hij nu: “Ik heb nooit een blad voor de mond genomen, droeg altijd al het hart op de tong. Alleen heb ik op de Dam iets gezegd dat blijkbaar zo recht voor zijn raap was dat mensen er heel oncomfortabel van worden. Ik ben bedreigd, ja. En natuurlijk doet dat me wat, maar ik laat me er niet door van de wijs brengen. Het gaat ook niet om mij, weet je. Er is niks mis met mij, er is wat mis met Nederland.”

“Het ging mis, toen allerlei rechtse media ermee aan de haal gingen”

Zijn vader vond dat hij zich moest verontschuldigen voor wat hij op de Dam had gezegd over Zwarte Piet. “Maar hij komt uit een tijd waarin je werkte voor een baas en je plaats wist. Ik ben mijn eigen baas en zeg wat ik wil. Niemand kan mij ontslaan, als je niet uitkijkt ontsla ik jou. (…) De ophef over mijn speech op de Dam kwam trouwens pas laat op gang. Op de dag zelf was er niets aan de hand, de dagen erna ook niet. Pas later in de week, toen allerlei rechtse media ermee aan de haal gingen, ging het mis. Daarvoor was er alleen lof, respect en bewondering.”