“In Knokke worden we plots geconfronteerd met een doelpubliek dat we normaal niet hebben.” Dat stelt korpschef Steve Desmet in een reactie aan Het Laatste Nieuws. “Plots krijgen we heel wat volk over de vloer dat de coronamaatregelen geenszins respecteert. De hitte stijgt sommigen naar het hoofd. Als we ze aanspreken omdat ze zich niet gedragen zoals het hoort, zijn ze niet altijd zinnens om te luisteren”, verklaart de hoofdcommissaris. 

Na een grote vechtpartij in Blankenberge, blijkt dat het ook op het strand van Knokke tot heel wat incidenten is gekomen op zaterdag. Net als in Blankenberge moest de politie verschillende keren tussenkomen bij vechtpartijen, aldus korpschef Steve Desmet. Op sociale media gaat een video rond waarop is te zien hoe een aantal jongeren met elkaar op de vuist gaan. Een meisje probeert hen te bedaren.

De commissaris van Knokke wijt het aan oplopende frustraties. Er vonden weinig arrestaties plaats omdat vooral bemiddelend is opgetreden. “Toestanden zoals in Blankenberge hebben we gelukkig niet meegemaakt, maar er zijn tal van tussenkomsten geweest voor vechtpartijen. De frustraties bij sommigen liepen blijkbaar hoog op”, zegt de korpschef.

(lees verder onder deze tweet)

N-VA wil commissie binnenlandse zaken bij elkaar roepen

Intussen duiken ook meteen de een aantal scherpe politiek reacties op. Zo pleit N-VA Kamerlid Koen Metsu op Twitter voor “zware straffen én een plaatsverbod”. Hij wil ook dat de regering de N-VA resolutie rond een zwarte lijst voor amokmakers uitbreidt en pleit voor een kordate aanpak. Vanavond hield de N-VA’er ook een pleidooi om de commissie binnenlandse zaken bij elkaar te roepen. 

Ook Vlaams Belang voorzitter Tom Van Grieken reageert scherp op Twitter waar hij het heeft over “de multiculturele verrijking” die nu ook onze kust bereikt. 

2 REACTIES