Een groep burgers, die zich verenigen als de organisatie ‘Viruswaanzin’, heeft klacht ingediend bij de Orde der Geneesheren tegen viroloog Marc Van Ranst. De kritiek luidt dat Van Ranst zijn status misbruikt om valse informatie te verspreiden en om collega-artsen publiekelijk te denigreren. Dat meldt RTBF

De kritiek op viroloog Marc Van Ranst lijkt alsmaar groter te worden. Heel wat burgers, maar ook politici en collega-wetenschappers uitten de voorbije dagen hun ongenoegen over Van Ranst. 

Van Ranst reageert vaak bitsig op kritiek, wat ook één van de redenen is van burgerinitiatief ‘Viruswaanzin’ om klacht in te dienen bij de Orde der Geneesheren tegen Van Ranst. Vooral het meermaals publiekelijk denigreren van collega’s is iets wat voor hen niet door de beugel kan.

Maar dat is niet alles. Volgens de organisatie misbruikt Marc Van Ranst zijn status als bekendste viroloog van het land om valse of foute informatie te verspreiden en angst te zaaien onder de bevolking. Daardoor is Van Ranst volgens hen medeverantwoordelijk voor de sterfgevallen in ons land.

Op Twitter reageert Van Ranst cynisch op de klacht. “De ondraaglijke lichtheid van het bestaan van de viruswaanzinnigen”, klinkt het.