Volgens de Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten delegeert de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un meer bevoegdheden aan zijn assistenten en familieleden, waaronder zijn zus Kim Yo-jong. De geruchten moeten wel met een korrel zout genomen worden. Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten, pers en politiek indianenverhalen over hun noorderburen verspreiden.

Kim Jong-un zou te kampen hebben met stress. Daarom zou hij taken delegeren aan zijn assistenten en familieleden. Hij blijft wel het “absoluut gezag” hanteren en “algemene staatszaken” sturen. “Kim Jong-un handhaaft nog steeds zijn absolute gezag, maar een deel ervan is beetje bij beetje overhandigd”, klinkt het.

Zus Kim Yo-jong wordt “nummer twee”

Een substantieel deel van zijn macht zou zijn overgedragen aan zijn zus, Kim Yo-jong. Zij zou daarmee ‘de facto’ de “nummer twee” in Noord-Korea zijn, een gerucht dat al langer de ronde doet. Zij zou nu onder meer verantwoordelijk zijn voor het beleid ten aanzien van Zuid-Korea en de Verenigde Staten.

De geruchten moeten wel met een korrel zout genomen worden. Het is niet de eerste keer dat de Zuid-Koreaanse inlichtingendiensten, pers en politiek indianenverhalen over hun noorderburen verspreiden.

1 REACTIE

  1. Wat na Kim-Jong-Un ? De jongen ziet er echt niet gezond uit. Obees, en naar verluid een kettingroker. Laat hem daarbij nog diabeet zijn, wat niet verwonderlijk zou zijn gezien zijn corpulentie, en de ingrediënten voor een voortijdig overlijden zijn aanwezig. Daarenboven kan hij nog aan een andere oorzaak sterven, gezien het aantal vijanden die hij al heeft gemaakt. In binnen en buitenland. Geen enkele dictatuur houdt het trouwens zeer lang vol.