In de Verenigde Staten heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden zich opnieuw een vreemde uitspraak laten ontvallen. Zo zei hij woensdag dat de Latijns-Amerikaanse gemeenschap “ongelooflijk divers” is, “in tegenstelling tot de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap”.

Democratisch presidentskandidaat Joe Biden deed de uitspraak tijdens een virtueel interview, dat door de ‘National Association of Hispanic Journalists’ en de ‘National Association of Black Journalists’ werd georganiseerd. Hij beantwoordde een vraag van NPR-verslaggeefster Lulu Garcia-Navarro over de verschillende attitudes ten opzichte van migratie bij Cubaanse en Venezolaanse Amerikanen.

(Lees verder onder de tweet.)

Biden: “Latino’s zijn divers, in tegenstelling tot zwarten”

“In tegenstelling tot de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap, met opmerkelijke uitzonderingen, is de Latino gemeenschap een ongelooflijk diverse gemeenschap met ongelooflijk diverse houdingen over verschillende dingen. Je gaat naar Florida, je vindt een heel andere houding over immigratie dan in Arizona. Dus het is een zeer diverse gemeenschap”, zei de Democratische presidentskandidaat.

Het is niet de eerste keer dat Biden een opmerkelijke uitspraak doet. Zo zei hij onlangs dat “je geen echte zwarte bent” als je voor zijn tegenstander Donald Trump (Rep.) stemt. Ondanks die uitspraken blijft de steun voor Biden behoorlijk groot binnen de Afrikaans-Amerikaanse gemeenschap.