In de Verenigde Staten heeft de Democratische presidentskandidaat Joe Biden zijn ‘running mate’ – en dus kandidaat-vicepresident – aangeduid: Kamala Harris. Opmerkelijk, aangezien Harris niet zo lang geleden nog heel hard uithaalde naar Biden.

“Ik heb de grote eer om aan te kondigen dat ik Kamala Harris – een onbevreesde vechter voor de kleine man, en een van de beste ambtenaren van het land – heb uitgekozen als mijn ‘running mate'”, tweette Democratisch presidentskandidaat Joe Biden. Toen Kamala procureur-generaal was […] keek ik toe toen ze het tegen de grote banken opnamen, werkende mensen optrok en vrouwen en kinderen beschermde tegen misbruik. Ik was toen trots, en ik ben nu trots om haar als mijn partner in deze campagne te hebben.”

(Lees verder onder de tweet.)

“Trage Joe en Neppe Kamala”

“Joe Biden kan het Amerikaanse volk verenigen omdat hij zijn leven lang voor ons heeft gevochten. En als president zal hij een Amerika bouwen dat onze idealen waarmaakt”, antwoordde Harris. “Ik ben vereerd om me bij hem aan te sluiten als de kandidaat-vicepresident van onze partij, en te doen wat nodig is om van hem onze opperbevelhebber te maken.”

(Lees verder onder de tweet.)


In een campagnevideo van de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) werden Biden en Harris respectievelijk “Trage Joe en Neppe Kamala” genoemd. In dezelfde video werd Harris verweten “radicaal links te omarmen”. Ook werd gesuggereerd dat Harris waarschijnlijk snel de teugels van Biden zou overnemen, gelet op diens ouderdom.

(Lees verder onder de tweet.)

Harde uithalen naar Biden

Harris – dochter van een Indiase moeder en Jamaicaanse vader – stond vroeger te boek een Democraat van de harde lijn, met ‘flinkse’ standpunten op het vlak van veiligheid en justitie. Bij de jongste voorverkiezingen schoof ze echter – samen met een heleboel andere Democraten – danig op naar links.

In juni haalde Harris nog hard uit naar Biden tijdens een debat. Ze bekritiseerde hem omdat hij zich lovend uitliet over twee segregationistische senatoren waar hij in het verleden mee had samengewerkt. Ze deed de harde uithalen van de hand door te stellen dat het maar “een debat was”.

1 REACTIE

  1. mevrouw Kamala Harris, de running-mate van de Democratische presidentskandidaat kan, als het lot haar ginstig gezind moge zijn, vlugger dan gedacht VS president worden. Al ken ik die dame niet echt, toch moet ik toegeven dat ze als een charmante persoonlijkheid oogt. Er blijft me wel een vraagje : moet ik mevrouw Harris, verder als een heroïsche zwarte of als een verfoeilijke blanke aanzien ?