Ayaan Hirsi is een Nederlands-Amerikaanse auteur en voormalige politica voor VVD van Somalische afkomst. Momenteel is ze lid van een Amerikaanse denktank in Californië. Ze beweert dat Joe Biden, de Democratische presidentiële kandidaat en tegenkandidaat van Donald J. Trump, de profeet Mohammed heeft geciteerd, al dan niet onbewust. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Quote van Mohammed

“Als je iets verkeerds ziet, gebruik je hand. Als je je hand niet kunt gebruiken, gebruik dan je tong en als je je tong niet kunt gebruiken, gebruik dan je hart,” dat zijn de woorden die Joe Biden gebruikte toen hij 20 juli een speech gaf. Hij sprak hiermee de Amerikaanse moslimkiezers toe. Volgens Ayaan Hirsi Ali zijn dit de woorden waarmee profeet Mohammed de sharia handhaafde.

Ze vindt dat hij hiermee eigenlijk de shariawetgeving goedkeurt. “Wat hij dus eigenlijk doet, is het goedkeuren van de shariawet en zijn overdreven waakzaamheid. Als je moslim bent, en je groeide op met islam en probeert die te hervormen, of je bent gewoon een goede Amerikaanse moslim, dan wordt je nu geconfronteerd met een kandidaat voor een grote politieke partij die eigenlijk zegt ‘laten we de sharia handhaven,” aldus Ali, die vroeger ook zelf moslima was.

Joe Biden erin geluisd? 

Ze steunt zijn boodschap om discriminatie te bestrijden. Het feit dat moslimkinderen gepest worden, kan uiteraard niet door de beugel. Dat vindt ze ook. Maar ze maakt zich wel zorgen. Wie heeft namelijk die woorden ingefluisterd? Ze vreest dat ‘de Moslimbroederschap’ hem erin heeft geluisd. Ze beschuldigt Biden er niet van dit opzettelijk te hebben gedaan. Maar ze begrijpt echter niet waarom zijn campagneteam hem niet gewaarschuwd heeft. “Joe Biden zou zijn excuses moeten aanbieden aan het Amerikaanse volk. Vooral aan de Amerikaanse moslims die de fundamentele principes van Amerika hebben overgenomen en omarmd. Dat zou pas groot leiderschap tonen,” besluit ze.

1 REACTIE

  1. Beste SCEPTR, als je mij als betalend lezer wil behouden moet je afstappen van dat modernistisch-dubbelzinnig-verwarrend taalgebruik in tittels. Hier het voorbeeld : ‘Joeh Biden citeert profeet Mohamed toen hij sharia handhaafde…’ wie wil hier nu eigenlijk wat zeggen? Om alle dubbelzinnigheid weg te nemen, wees klaar en duidelijk en schrijf ‘J Biden citeert profeet Mahamed, toen die ( of toen Mohamed) oplegde de sharia te handhaven.’ In de meeste ‘moderne’ media worden we door de reklame jongens, ook zo op het verkeerde been gezet met de aanhef van hun artikels. Als uw redactie, beste Sceptr, met die vulgariteit verder gaat verlies je me als lezer. Mogelijk anderen ook.