“Is iemand verbaasd dat Donald Trump problemen heeft met een sterke vrouw?”, dat zei Joe Biden vandaag, tijdens een campagne dag in Delaware, als reactie op de uithaal van Donald Trump. President Trump noemde Kamilla Harris, die momenteel senator is, de “gemeenste” en “vreselijkste”

Trump deed dat toen bekend werd dat ze de running mate is van zijn Democratische uitdager Joe Biden bij de presidentsverkiezingen op 3 november. Donald Trump schonk nochtans in 2011 en 2013, zelf twee keer geld aan Kamala Harris omdat hij haar herverkiezing als openbaar aanklager in Californië wou steunen.

Biden zelf reageerde vandaag alvast scherp: “Is er iemand eigenlijk verbaasd dat Donald Trump problemen heeft met een sterke vrouw of met sterke vrouwen?” 
“Ik had een grote keuze, maar ik twijfel er niet aan dat ik de juiste persoon heb gekozen om met mij mee te komen als de volgende vice-president van de Verenigde Staten van Amerika en dat is senator Kamala Harris,” zo introduceerde Biden Harris.

“Kamala is, zoals jullie allemaal weten, slim, ze is taai, ze heeft ervaring, ze is een ervaren vechter voor de ruggengraat van dit land. De middenklasse. Voor al diegenen die moeite hebben om in de middenklasse te geraken. Kamala weet van aanpakken, ze weet hoe ze de moeilijke telefoontjes moet plegen. Ze is klaar om deze klus vanaf de eerste dag te klaren”