In Turnhout zijn dinsdagavonden twee agenten gewond geraakt toen ze een illegaal erop wezen dat hij een mondmasker moest dragen. Dit meldt de politie Regio Turnhout. De ordediensten waren op pad voor coronacontroles. Toen de agenten vroegen aan de man om zich te identificeren, bleek deze illegaal in het land te verblijven. De man ging door het lint en viel de twee agenten aan. Beide agenten werden naar het ziekenhuis gebracht voor verzorging.

Nadat vorige week de avondklok werd ingevoerd in de provincie Antwerpen zet de politiezone Turnhout extra ploegen in voor controle. Twee agenten waren op zo een controleronde. Toen ze zagen dat een man geen mondmasker droeg, spraken ze hem daarop aan. De man werkte niet mee en de agenten vroegen hem om zich te identificeren. Dit bleek onmogelijk, aangezien illegaal in het land bleek te verblijven. De man werd kwaad, viel de ordediensten aan en vluchtte daarna weg.

(Lees verder onder de tweet)

Verscholen op daken en in achtertuinen

Het voorval vond plaats op De Merodelei. De man vluchtte te voet weg naar twee omliggende straten, de Prinsenstraat en de Tramstraat. Hier probeerde hij zich schuil te houden op de daken van de huizen en in verschillende achtertuinen. Na een korte zoekactie kon de man alsnog worden opgepakt. Hij werd ondertussen al voorgeleid voor de onderzoeksrechter en werd aangehouden.

Beide agenten werden overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging en zullen een tijdlang werkonbekwaam zijn. Een van hen mocht naar huis, de andere werd opgenomen in het ziekenhuis.

1 REACTIE