De Blankenbergse afdeling van Groen heeft voor ophef gezorgd met een tweet over de rellen van zaterdagnamiddag in Blankenberge. Volgens Groen is de NMBS medeverantwoordelijk voor de rellen omdat er te veel volk met de trein naar de kust was gekomen. “De uitvinders van de gratis Railpas hebben zich bedacht”, klinkt het onder meer op Twitter. 

Eerst de feiten: zaterdagnamiddag ontstonden zware rellen op het strand en de zeedijk van Blankenberge, naar verluidt omdat er grote groepen allochtone jongeren die voor amok zorgden weigerden het strand te verlaten. Tientallen jongeren, die vanuit Brussel zouden komen, omsingelden de politie en vielen hen aan met onder meer parasols. Alle omliggende politiezones en de federale politie moesten bijstand verlenen, maar zelfs met hun hulp duurde het uren voor de situatie onder controle was. 

Zaterdagavond stuurde de Blankenbergse lokale Groen-afdeling volgende tweet de wereld in: “Oorzaak rellen in Blankenberge te wijten aan te veel volk aan zee. NMBS is ook daar mede verantwoordelijk voor. Morgen alle extra treinen afschaffen?” Al snel zorgde de tweet voor tientallen verontwaardigde reacties, waarna Groen besloot om de tweet te verwijderen. Screenshots van de tweet (zie hieronder) wordt wel nog massaal gedeeld op sociale media, met de nodige reacties.

Foto: Twitter.
Foto: Twitter.

Enkele reacties op een rijtje:

“Neen Groen, het was niet de schuld van de NMBS, en ook niet door het teveel aan dagjestoeristen, maar de schuld van het fucking krapuul dat jullie blijven beschermen”, aldus Kyra Crispyn. 

“De uitvinders van de gratis Railpas hebben zich bedacht”, aldus Kristof Schoenaerts. 

“Ongelofelijk. De oorzaak van de rellen in Blankenberge is volgens Groen de extra treinen. Degoutant. Benoem het toch. Allochtonen uit het Brusselse schoppen overal keet. Bah.”

“Menen die dat nu echt?? Gaan jullie excuses zoeken voor die rellen?? Het was weer de schuld van anderen… Het zal altijd iets zijn, maar dat uitschot treft nooit schuld!! Ben jullie bepampering meer dan beu..”

1 REACTIE

  1. Er hapert iets aan de Groenen . Enerzijds stellen ze zich feministisch op, maar ter zelfdertijd pamperen ze de vrouwonvriendelijke moslims. Ze janken dat er geen open ruimte genoeg is in Vlaanderen, maar willen de grenzen open laten om nog meer invasieve exoten binnen te laten in de drukst bevolkte regio van Europa. Ze propaganderen een absolute vrijheid van godsdienst, maar negeren het feit dat in nagenoeg alle moslimlanden anders gelovigen worden gepest,vervolgd tot zelfs gedood. Als ook in Frankrijk al pastoors werden vermoord en meer dan 200 kerken gevandaliseerd, waaronder verschillende cultuurmonumenten zit er toch veel hypocrisie in hun discours.