Afgelopen zaterdagnamiddag moesten beveiligings- en politieagenten in Gent een groep jongeren naar de trein begeleiden om terug te keren naar Brussel. In het Sint-Pietersstation was het zeer druk door de vele treinreizigers op weg naar de kust. Een groep jongeren uit Brussel besloot in Gent uit te stappen en maakte het te bond. Zo hielden ze zich bijvoorbeeld niet aan de coronamaatregelen. Dat meldt onder andere Het Nieuwsblad. Dirk De Sutter, de woordvoerder van de Gentse politie, reageert dat ze de “coronamaatregelen negeerden” en zich niet wilden aanpassen.” Daarom besloot de politie om ze onmiddellijk opnieuw op de trein te zetten richting Brussel.  

Het is niet het eerste incident in Gent. Eerder waren er ook al problemen op de Blaarmeersen. In twee weken tijd moest de politie 5 keer uitrukken. Het ging dan vooral over Brusselse ‘jongeren’ die voor problemen en overlast zorgden. “Er is sprake van feiten van algemene overlast die voor de andere bezoekers als storend en irritant worden ervaren, maar zich niet noodzakelijk in de strafbare sfeer bevinden”, stelt de politie in Het Nieuwsblad.

De eerste keer dat de politie moest tussenkomen, was al op 18 juli. De politie moest toen een groep controleren nadat ze andere bezoekers zouden lastiggevallen hebben. Op 21 juli zorgde een groep van meer dan 30 ‘jongeren’ voor problemen waardoor ze op de trein terug gezet werden door de politie. Twee dagen later, op 23 juli, bespuwde een Brusselse jongere een redder. Op 1 en 2 augustus zorgden Franstalige ‘jongeren’ voor verschillende opstoten. De politie moest één persoon oppakken.

De problemen in Gent doen denken aan wat er in Blankenberge is gebeurd. De verschillende relschoppers die de kust onveilig maakten, waren ook allemaal uit het Brusselse. Het bleek achteraf om leden te gaan van een Afrikaanse jeugdbende die gekend was bij de politie.

3 REACTIES

  1. In wat voor kreupele samenleving leven wij? Als dat schorremorrie weet dat hun toch geen kwaad geschied, waarom zouden ze zich dan ook inhouden.. weet je nog, de Rijkswacht moest zo dringend ontbonden worden. Burgerlijke polieskes, jongens en meiskes, gingen alles eens ‘ordelijk en migrantvriendelijk’ benaderen. We zien nu het resultaat.
    Geef ons de RIJKSWACHT terug !!

  2. Het is opvallend dat een Vlaming onmiddellijk een geldboete krijgt zelfs al blijft hij beleefd tegenover de politie en gedraagt hij zich volgens hun richtlijnen. Dries Van Langenhove werd te Gent betrapt op een lockdownfeestje en dat kostte hem 250 euro. Een allochtoon (zoals hier vermeld in Scepter) daarentegen schijnt zich steeds brutaal te gedragen, ruziezoekend, aanvallerig tegenover politie en omstaanders, zonder mondmaskers… en er geen enkel PV opgemaakt. Kan diezelfde Gentse politie hier het verschil uitleggen?

  3. Eens te meer worden we geconfronteerd met de onmacht van zowel het Belgisch gerecht als de politiediensten. Onze wetgeving is gewoon niet opgewassen tegen dat tuig. Ze lachen ons systeem gewoon uit. Als ze ons daarenboven niet uitschelden voor racisten. Daarbij gesteund door onze poco media, zoals die zwarte madam van DS, waarvan nu ook de politievakbond zegt dat er hier een soort omerta bestaat voor wat betreft de afkomst van die Sahara nozems. Onze wetten zijn geënt op ons maatschappelijk gedrag. Niet op dat van die soort.