Facebook heeft een bericht van de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) verwijderd. Ook Twitter nam maatregelen tegen hetzelfde bericht. Volgens de sociale mediasites verspreidde het bericht “desinformatie” over het coronavirus. In de video zegt Trump dat kinderen “bijna immuun” zijn voor het coronavirus.

In de video zegt de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) dat hij vindt dat de scholen in zijn land open moeten blijven. “Mijn mening is dat scholen open moeten blijven. Als je naar kinderen kijkt, zijn kinderen bijna – en ik zou bijna ‘zeker’ zeggen –  immuun voor deze ziekte”, aldus Trump. “Ze hebben op een of andere manier een veel sterker immuunsysteem dan wij. Ze hebben gewoon geen probleem.”

“Flagrant vooroordeel tegen de president”

Het bericht werd verwijderd door Facebook. “Deze video bevat onjuiste beweringen dat een groep mensen immuun is voor Covid-19, wat een schending is van ons beleid rond schadelijke Covid-desinformatie”, zegt een woordvoerster van het bedrijf.

De video werd ook op Twitter gedeeld door het campagneteam van Trump. Het campagneteam van de president wordt nu door Twitter “verplicht om de tweet te verwijderen vooraleer ze opnieuw kunnen tweeten”. Ook bij Twitter is te horen dat het bericht “in strijd is met de regels over Covid-19-desinformatie”.

Volgens Courtney Parella, woordvoerster van de Trump-campagne, vertelt de president simpelweg een feit als hij zegt dat kinderen minder vatbaar zijn voor het virus. “Opnieuw een vertoning van het flagrante vooroordeel tegen deze president door Silicon Valley, waar de regels slechts in één richting worden afgedwongen. Sociale media bedrijven zijn niet de scheidsrechters van de waarheid”, zegt Parella.