Terwijl de spanning tussen Griekenland en Turkije in de Middellandse Zee blijft oplopen, beschuldigt de Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) de Grieken ervan “chaos te zaaien” in het gebied.

De Turkse president Recep Tayyip Erdogan (AKP) gaf maandag een toespraak waarin hij zei dat Griekenland wordt misleid door andere mogendheden. “Degenen die Griekenland voor de Turkse marine gooien, zullen niet achter hen staan”, zei de Turkse president.

(Lees verder onder de tweet.)

“Griekenland zaait chaos waar het niet aan zal kunnen ontsnappen”

“Turkije zal niet de kleinste stap terug zetten”, klinkt het verder. Volgens Erdogan brengt Athene “de kust- en scheepvaartveiligheid van alle schepen in de regio in gevaar” en “zaait het een chaos waar het niet aan zal kunnen ontsnappen”.

De spanning tussen Griekenland en Turkije liep de laatste weken hoog op naar aanleiding van een Turkse onderzoeksmissie naar een betwist deel van de Middellandse Zee. Beide landen maken aanspraak op het gebied. De aanspraak van Athene wordt gesteund door de Europese Unie en de Verenigde Staten. 

Gisteren kondigden Griekenland en Turkije allebei aan dat ze militaire oefeningen zullen houden in de buurt van Kreta. De Grieken krijgen daarbij gezelschap en steun van Frankrijk, Egypte en de Verenigde Arabische Emiraten. 

1 REACTIE