Een Duitse automobilist die vanmiddag op politieagenten schoot tijdens een politiecontrole raakte levensgevaarlijk gewond. In Moelingen bij Voeren wilden politieagenten een auto controleren na een mogelijk vluchtmisdrijf. Plots opende de bestuurder van de wagen het vuur naar de agenten. De agenten schoten terug en het voertuig kwam tot stilstand. Daarbij raakte de bestuurder levensgevaarlijk gewond. Dat meldt Het Laatste Nieuws en het Limburgs parket. 
 

Volgens substituut Procureur des Konings Bruno Coppin gaat het om een 32-jarige man met Duitse nationaliteit. De man zelf raakte tijdens het schietincident levensgevaarlijk gewond. Over de motieven van de dader is momenteel nog niets geweten. Zijn gerechtelijke antecedenten werden opgevraagd. De dader is onmiddellijk na de feiten overgebracht naar het ziekenhuis voor verzorging.

“Toen de man het vuur opende, hebben de agenten meteen teruggeschoten”, legt burgemeester Gaens uit. “Omdat de man tijdens de feiten ook een carjacking wilde plegen, hield hij een vrouw in bedwang. Deze liep hierbij lichte verwondingen op.”