Afgelopen vrijdag drongen drie vijftienjarigen het domein Mar-a-Lago in Florida binnen. Het domein is het persoonlijk buitenverblijf van Amerikaans president Donald Trump. De president en zijn familie waren niet aanwezig tijdens het voorval. “De drie hadden geluk dat noch de president, noch familieleden van hem aanwezig waren. Anders zou de Geheime Dienst hen neergeschoten kunnen hebben”, vertelt politiewoordvoerder Michael Ogrodnick tegen Associated Press.

Vrijdagavond merkte de lokale politie van Palm Beach een auto op met daarin drie tieners. De auto stond ongeveer drie kilometer van het buitenverblijf geparkeerd. Toen een agent dichterbij wou komen reed het voertuig met snel weg. De politie zette de achtervolging in. Bij toeval voerde de politie een gewone controle uit vlak bij het resort van de Amerikaanse president. De drie tieners dachten dat de controle voor hen bedoeld was en zetten hun vlucht te voet verder. Ze probeerden te ontsnappen van de politie door over de muur van het resort te kruipen. Naar eigen zeggen wisten ze toen niet dat ze verboden terrein betraden.

Zoekactie in Mar-a-Lago

Daarop werden speurhonden en helikopters ingezet. Ook de beveiligingsagenten van Mar-a-Lago werden mee ingeschakeld voor een zoekactie. De drie tieners konden uiteindelijk worden opgepakt. Tijdens de zoektocht werd een rugzak gevonden. Hierin vond de politie een geladen AK-47. Deze hadden de tieners gedumpt tijdens hun vlucht. Achteraf verklaarden ze dat het geweer niet van hen was maar dat ze deze hadden gevonden.

De tieners worden beschuldigd van binnendringen met een vuurwapen, inbraak met een vuurwapen en zich verzetten tegen arrestatie zonder geweld. Ze zijn nog niet vrijgelaten en verblijven in het jeugddetentiecentrum in West Palm Beach. Hier blijven ze tot de beslissing valt of ze al dan niet zullen worden aangeklaagd als volwassenen.