Volgens N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover heeft zijn partijgenoot, voormalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon, niets verkeerd gedaan in de zaak rond de overleden Slovaak Jozef Chovanec. “Jan Jambon is niet politiek verantwoordelijk omdat er geen fouten zijn gebeurd”, zegt De Roover in De Ochtend op Radio 1

N-VA-Kamerfractieleider Peter De Roover zegt in De Ochtend op Radio 1 dat er “op communicatief vlak zeker geen model is neergelegd”. Maar, zo voegt hij toe, toenmalig minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) wist op basis van de toen beschikbare informatie niet dat er meer aan de hand was. “Op dat moment moet je geloof hechten aan de pv’s van de politie. Tot het tegendeel bewezen is, niet omgekeerd”, zegt De Roover. 

De Roover: “Jambon is niet politiek verantwoordelijk”

De N-VA’er betreurt naar eigen zeggen dat de discussie afgeleid wordt, van het trage gerechtelijke onderzoek naar het geheugen van Jambon. “Nu hebben we dagenlang energie verspild aan vragen over het geheugen van de minister, maar niet over wat essentieel is: het functioneren van de politie, en op welke manier we kunnen vermijden dat dit opnieuw gebeurt”, klinkt het. De Roover ziet er een politieke beschadigingsoperatie in, in het licht van de vorming van een Vivaldi-regering zonder de N-VA.

“Jan Jambon is niet politiek verantwoordelijk omdat er geen fouten zijn gebeurd”, besluit De Roover. “Het vertrouwen in Jan is niet onderbroken bij de N-VA.”