De Morgen publiceerde laatst een artikel over de Reuzegommers met als titel “ik kreeg de opdracht tot ontmaagding.” Dit zou een quote zijn van Joachim Meeusen, de zoon van provinciegouverneur Cathy Berx, tijdens een gesprek met de politie. “Onjuist,” klinkt het. Hij dient klacht in tegen De Morgen en journalist Douglas De Coninck. De Coninck zelf blijft achter zijn verhaal staan en trekt het gedrag van Joachim Meeusen in vraag. Dat meldt HLN.

De advocaat van Meeusen, Walter Damen, was bij de ondervraging aanwezig. Hij is niet blij met het artikel in De Morgen. “In naam van de cliënt wens ik te benadrukken dat het artikel in De Morgen vol fouten en zelfs leugens staat. Ik ben in het bezit van het verhoor van mijn cliënt en de journalist citeert manifest fout. Hij liegt en verdraait gegevens uit de verklaring om een verhaal te creëren uit sensatiezucht. Dit is in strijd met de privacy en de deontologie van een journalist. De nodige juridische stappen zullen hiertoe worden gezet,” zou hij volgens HLN gezegd hebben.

De Coninck zelf vindt het gedrag toch maar bijzonder en neemt geen woord van zijn artikel terug. “Als je echt kapot bent van de dood van je vriend, werk je mee. Hij heef zich moeten beroepen op de wet-Salduz als verdachte en mobiliseerde één van de duurste strafpleiters van het land om hem juridisch bij te staan,” klinkt het.

Meeusen was niet aanwezig op de doop waarbij Sanda Dia stierf. Hij was dat jaar ook niet actief bij de Reuzegommers. Hij was namelijk op Erasmus in Parijs. “Voorts wens ik te benadrukken dat mijn cliënt Joachim Meeusen op het moment van de doop al maanden in het buitenland was en dus niet heeft deelgenomen. Hij wordt niet vervolgd. Uiteraard is hij ook nog steeds bijzonder aangeslagen door het overlijden van Sanda Dia,” zegt zijn advocaat.