Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) zegt dat een plaatsverbod voor amokmakers aan de hele kust en op recreatiedomeinen niet meer voor deze zomer is. Dat schrijft VRT NWS.

Minister van Binnenlandse Zaken Pieter De Crem (CD&V) werd in de commissie Binnenlandse Zaken ondervraagd over de vechtpartijen aan de kust. De minister werkt naar eigen zeggen aan een plaatsverbod dat aan de hele kust zou moeten gelden. Een plaatsverbod voor de recreatiedomeinen zou ook tot de mogelijkheden behoren.

Plaatsverbod niet retroactief en niet voor deze zomer

Voorts wil De Crem ook werk maken van meldingsplicht van criminelen tijdens een hittegolf. Zo zou de politie kunnen controleren of ze zich schikken naar het plaatsverbod. Dat plaatsverbod zal overigens enkel vanaf de toekomst gelden, en dus niet retroactief van toepassing zijn – bijvoorbeeld op de amokmakers van afgelopen weekend.

De minister zegt wel dat de maatregelen nog niet voor deze zomer zullen zijn. “Ik ga de zaken ook realistisch bekijken. Het is niet mogelijk om dat nog voor het lange weekend van 15 augustus mogelijk te maken en het is ook niet mogelijk om dat op een periode van 14 dagen mogelijk te maken”, zegt De Crem in ‘De wereld vandaag’ op Radio 1.

1 REACTIE

  1. Heb uiteindelijk de wansmakelijke bedoening van commissie vergadering afgezet. Uiteindelijk waren het niet de criminele allochtonen die fout waren, maar de kust burgemeesters. We hebben geen behoefte aan nieuwe maatregelen, maar aan een justitie die zijn werk doet en aan politici die stoppen met pamperen.