vrijdag, september 25, 2020
Thuis Leefmilieu Gezondheid Canadese predikant veroordeeld na illegale gebedsdienst
Canadese predikant veroordeeld na illegale gebedsdienst
Foto: Shutterstock. Canadese predikant veroordeeld na illegale gebedsdienst

Canadese predikant veroordeeld na illegale gebedsdienst

1333
1

David Lah , afkomstig uit Myanmar, keert er soms terug om daar te prediken. Eerder dit jaar hield hij een gebedsdienst in Yangon. Nochtans was ook daar het houden van gebedsdiensten illegaal. Dit om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Door zijn initiatief raakten ook veel volgelingen van Lah besmet met het coronavirus.

Daarom arresteerde de lokale autoriteiten de geestelijke, nadat hij was hersteld van de ziekte. Lah riskeerde een gevangenisstraf van drie jaar, maar kwam er vanaf met een gevangenisstraf van 3 maanden. De tijd die Lah doorgebracht in voorarrest, wordt net zoals bij ons, nog in mindering gebracht van zijn effectieve straf. 

Lah had zijn publiek op het hart gedrukt dat ze zich geen zorgen hoefden te maken over het virus „Als mensen de Bijbel en Jezus in hun hart hebben, kan de ziekte niet binnenkomen. De enige persoon die kan genezen en vrede kan brengen tijdens deze pandemie is Jezus.” De rechter dacht daar anders over en veroordeeld de predikant tot celstraf van drie maand.

1 REACTIE

  1. ‘Jezus is degene die in deze pandemie soelaas kan brengen…’ volgens predicant Lah. Ben ik verkeerd als ik meen te weten dat Jezus een Joodse man was van de koninklijke bloedlijn, verwekt bij een jonge tempelmaagd en die 2000 jaar geleden leefde?
    Wat gaat die nu nog aan een pandemie doen? Zouden we niet beter de hygiëne regels in acht nemen en in geval van mogelijke besmetting een arts raadplegen ?