Verschillende Britse politici en ngo’s zijn niet te spreken over het feit dat enkele Britse mediakanalen verslaggeving deden over illegale bootmigratie op het Kanaal. Dat meldt NRC. “Het is voyeurisme en gretig gebruik maken van andermans miserie”, klinkt het. 

Zogenaamde transitmigranten proberen al jaren op alle mogelijke manieren om de overkant van het Kanaal te bereiken. Eerst deden ze dat vooral door in vrachtwagens te klimmen, maar meer en meer migranten proberen het nu met bootjes. Dit jaar worden wat dat betreft alle records gebroken. 

“Voyeurisme”

Brexit-leider Nigel Farage bracht enkele maanden geleden aan het licht dat die illegale migranten vaak zelfs geholpen worden door de Franse of Britse kustwacht bij hun tocht. Daarna begonnen ook mainstream media zoals BBC en SkyNews reportages te maken over die praktijken op het Kanaal, tot onvrede dus van Britse politici en ngo’s. 

Stephen Farry, leider van de Noord-Ierse Alliance Party, zegt dat van ethische journalistiek geen sprake meer is. “Het is voyeurisme en gretig gebruik maken van andermans miserie. Media zouden juist moeten proberen het ministerie van Binnenlandse Zaken en de duistere krachten die deze anti-mensenagenda voeden ter verantwoording te roepen.” Labour-parlementslid Zarah Sultana spreekt van een “groteske realityshow”

Naast politici uiten ook ngo’s hun ongenoegen. De Stichting Help Refugees roept mensen zelfs op om een brief te schrijven naar de mediakanalen met het verzoek om te stoppen met verslaggeving van bootmigranten. “Deze onmenselijke berichtgeving wakkert vijandigheid jegens vluchtelingen aan en behandelt de wanhopige reizen van extreem kwetsbare mensen als een toeschouwerssport.”

1 REACTIE

  1. Laat ons lachen, tenminste moest het niet zo betreurenswaardig zijn dat Islamietische stoottroepen Europa binnen dringen, en de ractie van NGO’s op de berichtgeving hierover. Hebben we niet al genoeg ‘Governemental Organisations’ dat we er nog NON-Governemental, dus niet democratish gecontroleerde semi-maffiose organisaties bij hoeven? Opkuisen die ganse ngo-boel, en ja, duidelijk berichten over illigaliteiten en over wie dát steunen.