Een Brits parlementslid en ex-minister is opgepakt wegens verkrachting en seksueel geweld. De klacht komt van zijn vroegere medewerkster en ex-vriendin. ze beweert dat hij haar zou gedwongen hebben seksuele handelingen uit te voeren tijdens hun relatie. Wie de politicus is, is onbekend. Dat melden onder andere The Times en VRT.  

Volgens de politie zouden de incidenten plaatsgevonden hebben tussen juli 2019 en januari 2020. “Een man van in de vijftig werd op zaterdag 1 augustus gearresteerd op verdenking van verkrachting. Hij zit momenteel in hechtenis in een politiebureau in het oosten van Londen”, staat te lezen in de politieverklaring. De politicus is ondertussen weer op vrije voeten nadat hij zijn borg betaald had. De Tories reageren op het incident dat ze “alle beschuldigingen over dit onderwerp uiterst serieus nemen en de zaak momenteel in handen is van de politie, waardoor het niet gepast is om nu te reageren.”