MR-voorzitter Georges-Louis Bouchez wil dat Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) hun preformateursnota openbaar maken. Volgens hem waren de preformateurs “het zelf niet eens over de tekst die ze samen hebben geschreven”. Dat zei hij vanmorgen op het radioprogramma Matin Première op de RTBF. “Ik begrijp de frustratie van de mensen. Maar ik moet erop wijzen dat we sinds 17 maart een volwaardige regering hebben die wordt gesteund door negen partijen, de grootste meerderheid die we ooit hebben gehad”, zei hij verder over de aanslepende regeringsonderhandelingen.

Alvorens hij op het Paleis verwacht werd, was MR-voorzitter George-Louis Bouchez te gast op het radioprogramma Matin Première. “Ik hoor dat er in de pers veel verzinsels waren over de nota. Als de onderhandelaars geen verzinsels willen, moeten ze misschien de memo vrijgeven”, zei de Franstalige liberaal. Volgens hem waren de preformateurs Bart De Wever (N-VA) en Paul Magnette (PS) het immers “zelf niet eens over de tekst die ze samen hebben geschreven”. 

(Lees verder onder de tweet.)

“We hebben een volwaardige regering […] gesteund door de grootste meerderheid ooit”

“Ik heb dingen rond de tafel gehoord die voor ons veel te ver gingen”, zegt hij over de inhoud van de nota. “Er was al een reeks van regionaliseringen die als vanzelfsprekend werd beschouwd.” In het gesprek herhaalt hij zijn pleidooi voor een ‘sterker België’. Wat hem betreft moet er paal en perk gesteld worden aan “de versnippering van bevoegdheden die leidt tot negen ministers van Volksgezondheid”.

Verder is Bouchez vol lof over de door zijn partij gedomineerde minderheidsregering-Wilmès II. “Ik begrijp de frustratie van de mensen. Maar ik moet erop wijzen dat we sinds 17 maart een volwaardige regering hebben die wordt gesteund door negen partijen, de grootste meerderheid die we ooit hebben gehad”, zegt Bouchez.