Georges-Louis Bouchez, de voorzitter van de Waalse liberale partij MR, ziet twee grote raakpunten tussen blauw en groen. Volgens hem willen zowel de liberalen als de groenen België een betere toekomst geven. Daarnaast willen ze de economie en maatschappij volledig herorganiseren. Over de N-VA was hij hard. Volgens hem willen ze niks meer dan de staat ontmantelen.

Hij vindt dat hij met de groenen goed kan onderhandelen over “toekomstgerichte investeringen en een andere economische groei die gebaseerd is op nieuwe technologieën.” Daarnaast hoopt hij op die manier meteen ook de “aarde te kunnen redden.” Op die manier samenwerken zou België een moderne toekomst geven die hij wil. Met de N-VA samenwerken is voor hem blijkbaar geen optie. “Ik zal nooit akkoord gaan met het einde van België,” klinkt het. Daarnaast verwijt hij de N-VA dat hun beleid de staat enkel ingewikkelder en inefficiënter zou maken dan voorheen. Hij wil wel een toekomst voor België, net zoals Open Vld, en gelooft dat dit met de groenen zal werken.