In Borgerhout ontplofte zondagnacht een granaat onder een geparkeerd voertuig. Dat melden Gazet Van Antwerpen en VRT NWS. Eerder was er al een explosie in de Kerkhofweg in Deurne. In Deurne vond een ontploffing plaats aan een huis naast een bouwbedrijf. Zowel het gerechtelijk labo als DOVO kwamen ter plaatse. Daarbij raakte de voordeur van de woning beschadigd.

Iets voor zes uur was er al een explosie in Borgerhout waarbij een auto beschadigd raakte. De politie onderzoekt of er mogelijk een link is met het drugsmilieu.

Gisteren was er in Antwerpen ook al een schietpartij in de Beukenstraat. Daar is een woning ‘s nachts beschoten. De feiten zijn, opmerkelijk genoeg, pas na de middag bij de politie gemeld. Of er een eventueel verband is tussen de diverse feiten is het voorwerp van een onderzoek.

Volgens de Antwerpse politie hebben de twee explosies vanmorgen en vannacht niets met elkaar te maken. In Deurne zou het volgens politiewoordvoerder Sven Lommaert alvast niet, zoals in Borgerhout het geval is, om een granaat gaan: “Wat het wel was, wordt nog onderzocht.