Op zondag 2 augustus vielen Boko Haram-militanten een vluchtelingenkamp in het dorp Nguetchewe aan in het uiterste noorden van Kameroen, vlakbij de Nigeriaanse grens. Daarbij werden 18 christenen gedood tijdens in hun slaap.
 
De jihadisten waren bewapend met geweren en machetes. Zij vermoordden verschillende mensen toen ze huizen plunderden in het Mozogo-district. De lichamen van een aantal van de slachtoffers werden in stukken gehakt teruggevonden. Een lokale getuige zei dat de politie-interventie het bloedbad had beperkt, alvorens de terroristen de grens met Nigeria overstaken.

Golf van geweld 

Boko Haram, oorspronkelijk afkomstig uit Nigeria, veroorzaakte het afgelopen decennium geweld en vernielingen in het noordoosten van Nigeria. Ook in buurlanden Kameroen en Niger zaait de groep terreur. Het is overigens niet de eerste keer dat Nguetchewe werd aangevallen door de jihadisten.
 
De regering van Nigeria verklaarde Boko Haram in 2013 tot terroristische organisatie en enkele maanden later volgde het Amerikaanse ministerie van Buitenlandse Zaken. Intussen zouden door het conflict in Nigeria meer dan 37.000 mensen gedood zijn. Miljoenen zouden op de vlucht zijn geslagen.