Blankenberge krijgt dit weekend versterking van de federale politie. Zo wil men incidenten zoals vorige week zaterdag koste wat het kost vermijden. Vorig weekend lokten een groep allochtone jongeren uit Brussel een grote vechtpartij uit op het strand. Vier verdachten werden inmiddels aangehouden. Volgens Blankenbergs burgemeester Daphné Dumery (N-VA) circuleren op sociale media opnieuw geruchten over nieuwe rellen. 

Na de gewelddadige incidenten van vorige zaterdag houdt Blankenberg de adem in voor het komende weekend. “We krijgen hulp van de federale politie en als er mensen tussen zitten die het niet goed menen, dan komt er versterking. Daar ben ik enorm dankbaar voor”, zegt Dumery vandaag aan VRT NWS. De federale politie voorziet ca. 30 agenten extra. 

Geruchten op sociale media rond nieuwe rellen

Blankenberge zal de drukte scherp monitoren, onder meer door het opvolgen van het verkeer. “De NMBS houdt de treinreizigers in de gaten voor ons. En als de stad vol is, dan sluiten we die af”, concludeert de burgemeester.

1 REACTIE