Nordin Benallal, één van de beruchtste criminelen van ons land, is opgepakt in Spanje na een uit de hand gelopen gijzeling. Dat meldt RTL. De Marokkaanse Belg werd in ons land al meermaals veroordeeld voor gewapende overvallen, carjackings, gijzelingen, enzoverder. In 2004 kreeg hij nog 39 jaar cel. 

Vorige week raakte bekend dat de Spaanse politie drie mannen uit België had opgepakt in Ceuta, een Spaanse exclave in Marokko. Het trio zou ingehuurd zijn als huurmoordenaars en hielden een man gegijzeld voor een afrekening in het drugsmilieu. Het kwam tot een schietpartij, waarna de politie de betrokkenen kon oppakken. 

Nordin Benallal

Eén van de criminelen blijkt nu de Belgisch-Marokkaanse Nordin Benallal te zijn, ook wel de ontsnappingskoning genoemd. Benallal is een beruchte crimineel die een bijzonder rijkgevuld strafblad heeft. Hij werd in ons land al herhaaldelijk veroordeeld voor bijvoorbeeld tientallen gewapende overvallen, gijzelingen en carjackings. 

In 2004 kreeg hij in totaal 39 jaar cel voor een reeks gewapende overvallen en inbraken. Amper 12 jaar later werd hij al vrijgelaten, waarna hij opnieuw begon met het plegen van criminele feiten. In 2018 werd hij onder elektronisch toezicht geplaatst voor alweer verschillende gijzelingen, maar dat weerhield hem er dus niet van om naar het buitenland af te reizen en daar gewoon verder zijn criminele leven te leiden.