Volgens de krant Het Laatste Nieuws raakten 18 agenten gewond na een massabetoging tegen coronamaatregelen in de Duitse hoofdstad Berlijn. Rellen ontstonden nadat 20.000 betogers protesteerden tegen de coronamaatregelen. Het grote merendeel deed dat zonder mondmasker en stapte mee langs de bekende laan Unter den Linden. 

De achttien agenten raakten zaterdag gewond toen zij de massabetoging wilden  beëindigen. Drie agenten hadden behandeling in het ziekenhuis nodig.

Volgens de demonstranten in de Duitse hoofdstad maakt de Duitse overheid volgens hen “een onacceptabele inbreuk maakt op persoonlijke vrijheden”. Ze hadden het vooral gemunt op de voorschriften over het gebruik van mondmaskers. Voor de enkele deelnemers die toch opdaagden met een mondmaskers volgde enkel hoongelach.

(Lees verder onder dit filmpje)

Betoging eindigt in rellen

Na afloop van de protestmars die eindigde bij de Brandenburger Tor werd de betoging officieel beëindigd. Maar dat was duidelijk niet naar de zin van veel die weigerden weg te gaan. Daarop besloot de politie de demonstranten weg te sturen. Die beslissing namen de ordediensten omdat het onmogelijk was de veiligheidsvoorschriften na te leven. Het merendeel van de demonstranten droeg overigens geen mondmasker tijdens de betoging Ook respecteerden de manifestanten de richtlijnen voor sociale afstand niet.

De Duitse organisator van de betoging wacht nu nog een strafrechtelijk juridisch staartje. Hij zal zich moeten verantwoorden voor het overtreden van de coronaregels, aldus de Berlijnse politie eerder.  Ook de Duitse regering gaf kritiek op het gedrag van de demonstranten.