Een bruidspaar in Beiroet beleefde de schrik van hun leven.  Net op het moment van de gigantische explosie in de haven van Beiroet vond de fotosessie plaats van het pasgehuwde koppel. Het meisje poseerde in haar bruidsjurk. Dan barst de hel los. Dat meldt Het Nieuwsblad.

De beelden die fotograaf Mahmoud Nabid vastlegde op camera gingen intussen de wereld rond. Van de ene moment op de andere veranderde het romantisch tafereel plots in een waar horrorscenario. Het bruidspaar kwam er gelukkig vanaf met de schrik van hun leven. Maar hun huwelijksdag zullen ze ongetwijfeld nooit vergeten.  

De enorme ontploffing in Beiroet kostte intussen aan minstens 113 mensen het leven. Er bevonden zich ook twee Belgen onder de slachtoffers. Onderzoek naar de oorsprong van de explosie wijst erop wijzen dat een hoeveelheid van ettelijke tonnen ammoniumnitraat vuur vatte. De explosie zorgde voor een enorme ravage en voor duizenden gewonden.

De Libanese premier kondigde intussen de noodtoestand af voor twee weken. Vele Libanezen raakten dakloos. Verschillende landen, waaronder ook België hebben intussen noodhulp aangeboden.