De 24-jarige Bas van Wijk overleed zaterdagavond nadat hij op klaarlichte dag werd neergeschoten op een drukbezocht strandje in Amsterdam. Kort daarvoor zou hij zijn moordenaar hebben aangesproken omdat die een horloge probeerde te stelen. Dat schrijft De Telegraaf.

De feiten vonden rond 16u30 plaats op het Anton Schleperspad bij het recreatiedomein de Oeverlanden in Amsterdam. De 24-jarige Bas van Wijk werd op klaarlichte dag neergeschoten. Hij kreeg vijf kogels in zijn lichaam. Vanwege het goede weer waren er op het moment van de feiten tal van gezinnen aanwezig op het drukke strandje.

(Lees verder onder de tweet.)

Bas doodgeschoten door horlogedief

Volgens De Telegraaf werd Bas neergeschoten nadat hij een groep mannen aansprak die een Rolex-horloge van een vriend probeerde te stelen. “Het is niet te geloven dat dit hem nu fataal is geworden. Afgeslacht, met meerdere kogels in zijn lijf. Om zo’n rothorloge”, zegt een kennis.

De dader is nog altijd op vrije voeten. Hij wordt door de Amsterdamse politie omschreven als een 20- tot 30-jarige man, met “lichte huidskleur”, “zwarte krullen”, “mager postuur”, “sikje” en “tasje om”.