Bart De Wever hield donderdagnacht eigenhandig met een luchtkarabijn een ongewenste bezoeker onder schot in zijn tuin. Gealarmeerd door zijn jongste dochter Liesbet die een verdacht geluid hoorde sloop De Wever, gewapend met een luchtkarabijn, naar buiten. Dat meldt Gazet Van Antwerpen.

In zijn tuin trof De Wever, omstreeks 3 uur ‘s nachts, een “verwarde man” aan die in zijn tuin ronddwaalde. De Wever nam het zekere voor het onzekere, en richtte zijn luchtkarabijn op de man. Hij hield hem onder schot tot de politie hem kon oppakken.

“Sinds een jaar heeft hij dat legaal aangekocht om zijn gezin te kunnen beschermen na de gebeurtenissen van de voorbije jaren”, verklaart woordvoerder Johan Vermant de gewapende tussenkomst van De Wever.

De Antwerpse politie bracht de man naar het ziekenhuis ter controle en vervolgens naar de Noorderlaan voor verder onderzoek, aldus politiewoordvoerder Wouter Bruyns. Over de identiteit van de man is momenteel niets bekend. 

1 REACTIE