Het asielzoekerscentrum in Manhay, in de provincie Luxemburg ging in quarantaine nadat 23 asielzoekers positief testten op het coronavirus. Dat melden verschillende media naar aanleiding van informatie die aanvankelijk door La Dernière Heure was gepubliceerd.

De oorsprong van de besmetting is wellicht te herleiden naar een bewoner die toelating kreeg tijdelijk het centrum te verlaten. De man vertrok enkele dagen voor de laatste maatregelen die de Nationale Veiligheidsraad eind juli aankondigde naar Antwerpen, zo meldt het Rode Kruis.

Toen een verpleegkundige in het asielcentrum ontdekte dat een bewoner naar Antwerpen was gereisd, waar het aantal Covid-19-besmettingen de afgelopen weken sterk was toegenomen, vroeg een alerte verpleegkundige in het centrum aan de bewoner die nochtans geen symptomen vertoonde om zich te laten testen. De test bleek positief en ook 22 andere bewoners bleken besmet, aldus La Dernière Heure.

In totaal huisvest het Rode Kruis asielzoekerscentrum in Manhay momenteel 146 asielzoekers. Ook het voltallige personeel en alle bewoners ondergaan nu een coronatest. Het centrum is tot nader order in quarantaine geplaatst.