De Antwerpse horeca zegt massaal “Fuck You” aan gouverneur Cathy Berx. Op die manier maken ze duidelijk dat ze het gehad hebben met de steeds wijzigend beslissingen van de provincie Antwerpen. Aanleiding vormen de wijzigingen aan de coronamaatregelen in de provincie, die om de haverklap veranderen. Dat meldt Het Laatste Nieuws  

Vanavond kondigde Cathy Berx op een persconferentie  aan dat tot 12 augustus de avondklok in de provincie Antwerpen niet zou gehandhaafd worden. De horeca is echter niet te spreken dat ondanks de opschorting van de avondklok cafés en restaurants nog moeten sluiten om 23 uur. “Dat betekent dat de laatste gegeven mag worden om 22.30 uur. Wedden dat de kaaien daarna vol zitten?”, klinkt het verontwaardigd.

Via Facebook uitten intussen heel wat horecaondernemers, zoals Maxime Biot van Bar Zar, hun ongenoegen. Ze roepen op tot steun door het plaatsen van een foto van een opgestoken middenvinger. “Wij eisen ondernemerswaardige en werkbare normen! Allen die ons steunen? Post zoals ons een FUCKYOU uit ongenoegen!”, luidt het. 

Beste Provincie Antwerpen! Wij hebben het gehad!! Regeltjes op en af! Wij eisen ondernemerswaardige en werkbare normen!…

Geplaatst door Maxime Biot op Vrijdag 7 augustus 2020

Als burgemeester en hoofd van de lokale politie ging hij echter een stap verder dan gouverneur Berx. Zo gaf hij opdracht aan de lokale politie van de stad Antwerpen, de avondklok de komende dagen niet te zullen handhaven omwille van de hittegolf. Maar De Wever kondigde ook aan de mondmaskerplicht op het openbaar domein enkel te willen handhaven op drukke plaatsen. “Ik vraag verantwoordelijkheidszin van iedereen”, aldus nog De Wever. 

Paul Van Miert (N-VA): “Onze politie zal opnieuw handen vol hebben om het te controleren”

Het Laatste Nieuws deed een rondvraag bij enkele burgemeesters in het Antwerpse maar  die reageren liever niet. Volgens de krant “schemert wel dat de beslissing alleen maar genomen is omdat Bart De Wever in Antwerpen het voorstel deed”. Enkel Paul Van Miert (N-VA), burgemeester van Turnhout reageerde officieel: “Ik had het (tijdelijk) afschaffen van die avondklok ook gekoppeld aan het terug langer openlaten van de horeca”, zegt Van Miert. “Nu laat je in principe toe dat mensen na 23.30 uur nog op straat mogen rondlopen, maar de horecabazen moeten de mensen wel om 23 uur uit de zaak zetten of van het terras sturen. Waar gaan die blijven ? Dat is voor ons ook afwachten. Onze politie zal opnieuw handen vol hebben om het te controleren.”

De krant laat tenslotte ook cafébaas Paul Versteylen van café Sint-Pieter op de Grote Markt in Turnhout aan het woord: “We mogen om 23.15 uur gezellig met z’n tienen een bak bier drinken aan de kant van het kanaal, maar onze terrassen moeten we wel sluiten om 23 uur waar de social distance perfect gewaarborgd kan worden. Tja.”

 

1 REACTIE