De grote knal die vrijdag op de Grote Markt in Antwerpen te horen was, blijkt een schot met een pepperspraypistool te zijn geweest. Dat veroorzaakt ook een luide knal die lijkt op geweerschoten. Dat bevestigde het parket zaterdagochtend, zo schrijft Het Laatste Nieuws. De bewoner van het pand verscheen intussen wel voor de onderzoeksrechter omdat in het pand een hoeveelheid drugs is aangetroffen.

Volgens diverse getuigen werd er vrijdagavond geschoten in de woning boven restaurant Takumi op de Grote Markt in Antwerpen. Vanochtend kon het Antwerps parket meer duidelijkheid scheppen over de context. Het bevestigde dat zaterdagochtend in het appartement twee mannen zijn bedreigd door de bewoner met een pistool om pepperspray mee af te vuren. Getuigen aan café Cinq zagen vrijdag één van de verdachten op de vlucht slaan. Die liet dus een pepperspraypistool vallen in zijn vlucht, en geen vuurwapen.

Bewoner voor onderzoeksrechter wegens drugsbezit

Inmiddels blijkt volgens Caroline Vanderstokker van het Antwerpse parket dat de context van de situatie niet duidelijk is: “De verklaringen lopen uit elkaar. Op dit moment werd niemand aangehouden voor de feiten van bedreigingen maar het openbaar ministerie geeft uiteraard wel gevolg aan dit dossier na verderzetting van het onderzoek. Niemand raakte gewond.”

De bewoner van het pand is zelf ondertussen wel aangehouden omdat er tijdens het onderzoek in zijn woning een hoeveelheid synthetische drugs zijn aangetroffen door de speurders. Daarom verschijnt hij zaterdag toch voor de onderzoeksrechter die zal beslissen over zijn verdere aanhouding. De twee andere verdachten konden inmiddels beschikken.