In een open brief aan het Antwerpse stads- en provinciebestuur slaken 250 horecaondernemers uit Antwerpen een noodkreet. De ondernemers willen dat de stad en de provincie hun verantwoordelijkheid nemen en dringen aan op financiële compensaties. Dat meldt BELGA. 

“Het heropstarten en sluiten van onze zaken kost ons, los van het dagdagelijks verlies, heel veel geld”, klinkt het. De strenge maatregelen in Antwerpen maken dat het openhouden van horecazaken de verliezen alleen maar groter maken. 

“Eigenlijk kunnen de meesten van ons niets anders dan hun zaak sluiten om de putten niet groter te maken”, zo luidt het in de brief aan gouverneur Cathy Berx en burgemeester Bart De Wever. De ondernemers wijzen erop dat ze allemaal bijkomende investeringen gedaan hebben om hun zaak op een “coronaveilige manier te kunnen heropstarten”

De Antwerpse ondernemers hopen dat er in Antwerpen een gelijkaardig initiatief komt zoals in Brussel. Daar beloofde burgemeester Philippe Close een compensatiepremie van 500.000 EUR voor de foorkramers, na het afgelasten van de Zuidfoor.