Voormalig Democratisch presidentskandidaat Tulsi Gabbard zegt dat ze “op geen enkele manier werd uitgenodigd” om deel te nemen aan het Democratische partijcongres. Gabbard was in het verleden vaak erg kritisch voor het Democratische partij-establishment.

Tulsi Gabbard (Dem.) winst gedurende haar campagne twee afgevaardigden te verwerven. Traditioneel mogen alle Democratische presidentskandidaten die een afgevaardigde voor zich weten te winnen spreken op het Democratische partijcongres. Het congreslid uit Hawaii liet echter weten dat ze “op geen enkele manier werd uitgenodigd”.

Tal van kandidaten die geen afgevaardigden verwierven, zoals Beto O’Rourke, Cory Booker en Andrew Yang, mochten wel verschijnen op het congres.

(Lees verder onder de tweet.)

Tulsi Gabbard lag vaak overhoop met partij-establishment

Gabbard lag in het verleden herhaaldelijk overhoop met het Democratische partij-establishment. De antioorlogskandidate haalde bijvoorbeeld fors uit naar “koningin van de oorlogsstokers” Hillary Clinton. Daarnaast haalde ze ook keihard uit naar huidig vicepresidentskandidaat Kamala Harris. In 2016 stapte ze op als vicevoorzitter van de partijcommissie om de linkse Bernie Sanders te steunen. Zij betichtte haar partij van oneerlijke praktijken in het voorverkiezingsproces.

Nadat ze uit de race stapte sprak ze wel haar steun uit voor Joe Biden. “Hoewel ik het misschien niet eens ben met de vicepresident over elke kwestie, weet ik dat hij een goed hart heeft, en dat hij wordt gemotiveerd door zijn liefde voor ons land en het Amerikaanse volk”, zei Gabbard.