Haat tegenover christenen in Europa neemt fatale vormen aan. Van het afbranden van kerken tot de vervolging van christenen.

Het aantal anti-christelijke incidenten is de afgelopen tien jaar in Frankrijk met 285% gestegen. Zo stelt het hoofd van het in Wenen gevestigde Waarnemingscentrum voor onverdraagzaamheid en discriminatie van christenen in Europa,

Het afgelopen anderhalf jaar is brand gesticht in niet minder dan zes Franse kerken. Onder meer de Notre-Dame kathedraal in Nantes 2 weken geleden. Een Rwandese asielzoeker die eerder al werd verdacht van de brandstichting in de kathedraal van Nantes, heeft de feiten intussen bekend.

Overheidsdata wijst op een sterke toename van het aantal vermeende aanvallen en daden van vandalisme tegen gebedshuizen sinds 2008.De Franse overheid alleen meldde 275 anti-Christelijke aanvallen in 2008. Als we kijken naar de gegevens van de jaren 2018 en 2019, evolueerden die aantallen inmiddels al tot boven de 1.000 per jaar. Dat betekent een toename van 285%, of bijna een verdrievoudiging.

1 REACTIE