Afgelopen weekend werden in het Vlaams-Brabantse Wolvertem verschillende zakken slachtafval aangetroffen. Het gaat om slachtafval van schapen, vermoedelijk afkomstig van het Offerfeest. Dat meldt het plaatselijke Ring TV

Vrijdag tot zondag vond ook in ons land het Offerfeest plaats, een islamitisch feest waarbij het een traditioneel religieus gebruik is om schapen onverdoofd te slachten. Dat is sinds vorig jaar in Vlaanderen bij wet verboden, maar wordt nog steeds vaak illegaal gedaan. 

Ook dit jaar werden weer verschillende illegale slachterijen aangetroffen, maar vele slachterijen slagen erin om onder de radar te blijven. Zo zouden er ook in Wolvertem dit jaar schapen illegaal geslacht zijn, en het afval daarvan werd zomaar gedumpt in bossen of parken in de buurt.

In totaal werden maar liefst 18 vuilniszakken met daarin de resten van geslachte schapen teruggevonden op verschillende plaatsen in Wolvertem, goed voor meerdere kilo’s slachtafval. “Is dit het offerfeest?”, vraagt een buurtbewoner zich af. “De stank is onhoudbaar.”

2 REACTIES