Een 17-jarige jongen, Augustin genaamd, is zwaar toegetakeld. Volgens eerste berichten zou dit door 5 allochtone jongeren gebeurd zijn afgelopen weekend. De 5 mannen vielen naar verluidt enkele meisjes aan bij een bushalte. Niemand die iets deed, behalve Augustin. Ook toen hij toegetakeld werd, schoot niemand te hulp. Dankzij Augustin zijn de meisjes ongedeerd, maar zelf heeft hij enkele stevige klappen moeten incasseren. Ze hebben meerdere tanden uitgeslagen, zijn kaak gebroken, hij heeft een operatie nodig aan zijn kaak en zal zijn schooljaar niet onmiddellijk kunnen beginnen.

Zijn verhaal ging ondertussen de wereld rond en zijn foto werd al 1.5 duizend keer gedeeld. Ook in Vlaanderen verspreidde zijn verhaal razendsnel. Europees parlementslid Gilbert Collard sprak ook over deze brutale aanval. “Vrijdagnacht in Lyon wilde een groep twee jonge meisjes met hen mee dwingen. Dankzij de moedige tussenkomst van de 17-jarige Augustin konden de meisjes wegrennen, al is hij nu zelf zwaar gewond.”

Daarnaast ging ook de hashtag #JusticePourAugustin even viraal. Het verhaal wordt gelinkt aan een incident in 2016. Toen werd een zeeman ook zwaar toegetakeld nadat hij een koppen beschermde nabij het centre commercial de La Part-Dieu in Lyon. Hij werd zelfs in coma geslagen.

Vendredi soir devant le Monoprix Bellecour à 23h, un groupe de 5 racailles colorées ont commencé à agresser des filles à…

Publiée par Gregoire Richard sur Dimanche 23 août 2020

1 REACTIE