Gabriel Johnson is een 48-jarige gepensioneerde marinier. Al meer dan 50 nachten wordt hij wakker gehouden door explosies, plunderaars en relschoppers niet ver van zijn huis in Portland, Oregon. Na twee maanden in angst te leven, was hij het spuug zat. “Ik had op dat moment al 82 explosies geteld, er moest iets gebeuren!” zegt hij. Daarom besloot hij om Amerikaanse vlaggen op te hangen. “Als je voor rechtvaardigheid bent, sta dan met mij! Sta dan met mij, want ik sta hier voor rechtvaardigheid en niet voor vernieling!” riep hij. Hij had zware tegenreacties verwacht; maar wat hij meemaakte, had hij nooit zien aankomen. “Ik ben bedreigd, racistisch behandeld en achtervolgd door Antifa,” zegt hij.

Uitgescholden en bedreigd met honkbalknuppels door Antifa

“Ik werd uitgescholden met het n-woord, ik werd achtervolgd door mensen met honkbalknuppels. Black Lives Matter is niet meer zoals het was, Antifa heeft de beweging geïnfiltreerd,” doet hij zijn verhaal. Daarnaast zegt hij hoe hij achtervolgd werd tot aan zijn huis. Een vrouw ging zelfs noteren wat hij deed en wanneer, waardoor hij echt geschaduwd werd. De vrouw die dit deed, schreef met een pen van Antifa en communiceerde met een walkietalkie. “De leiders van onze zwarte gemeenschappen moeten echt opstaan, want nu laten ze een klein groepje terroristen mij gebruiken en mij vertegenwoordigen, maar dat is niet correct,” besluit hij.

65-jarige veteraan in gezicht geslagen

Daarnaast vertelt hij een verhaal waardoor hij echt geshockeerd was. “Ik had een vlag opgehangen en enkele zwarte BLM’ers wilden die verbranden. Een andere zwarte veteraan zoals ik, 65 jaar, wilde dat voorkomen. Hij werd daarom achtervolgd, meegesleurd en in zijn gezicht geslagen.” Johnson vindt dat al dit geweld de schuld is van het stadsbestuur. “De politie doet niets, de stad doet niets, de burgemeester doet niets. De hel kan losbarsten en ze krijgen volledig vrij spel.”

Het is niet de eerste keer dat Antifa zo in de spotlights komt te staan. Eerder zei president Donald J. Trump al dat hij Antifa als terreurorganisatie wilde herkennen. Antifa is een extreemlinkse politieke beweging. De organisatie strijdt naar eigen zeggen tegen fascisme, kapitalisme en het establishment. Ze willen het huidige systeem omverwerpen en zien anarchistische acties en geweld als legitieme vorm van activisme. Wanneer Antifa zich in een protest mengt, leidt het bijna altijd tot geweld en plunderingen.

(Lees verder onder dit voorgestelde artikel)

Video: man gestenigd, Trump wil Antifa erkennen als terreurorganisatie

Eerder in juni verscheen in Duitsland ook al een rapport over extreemlinkse terreur. De Duitse Budesamt für Verfassungsschutz (Federale dienst voor de bescherming van de grondwet, eigenlijk de binnenlandse veiligheidsdienst) vreest voor een golf van linkse terreuraanvallen. Volgens de dienst zouden enkele extreemlinkse milieus, zoals Antifamilieus, na melijk stevig aan het radicaliseren zijn.

Duitsland bang voor golf van extreemlinks terrorisme

 

1 REACTIE