De Nederlandse politie is op zoek naar twee zwarte overvallers die in februari een 31-jarige vrouw hebben overvallen in haar woning. Daarbij bedreigden ze de vrouw, maar ook haar 6-weken oude baby te vermoorden met een vuurwapen.  

De feiten dateren van dinsdag 18 februari en vonden plaats in de Nederlandse stad Rotterdam. Op camerabeelden is te zien hoe omstreeks 22u twee zwarte overvallers achter een bewoner een appartementsgebouw binnenglippen. Vervolgens lijken ze doelgericht naar het appartement van de vrouw te wandelen. 

Ze belden aan en duwden de vrouw van zodra ze de deur opendeed hardhandig naar binnen. De mannen eisten geld van het slachtoffer, maar zij antwoordde dat ze op dat moment geen cash geld in huis had. Dat was niet naar de zin van de overvallers, die de vrouw begonnen te bedreigen met een vuurwapen.

Baby bedreigd

Toen de vrouw alsnog stelde dat ze geen cash geld in huis had, merkten de overvallers een baby op die in haar wieg lag te slapen. Eén van de overvallers haalde de 6-weken oude baby uit haar wieg en zette zijn vuurwapen in de zij van de baby. Hij dreigde te schieten als de vrouw geen cash geld gaf.

Uiteindelijk kregen de twee overvallers een kleine som geld uit de portefeuille van de vrouw en smeten ze de baby letterlijk opnieuw in haar wieg, waarna ze wegvluchtten. De twee overvallers zijn spoorloos en de Nederlandse politie verspreidt daarom nu een opsporingsbericht. Beide overvallers zijn duidelijk zichtbaar op camerabeelden en de politie hoopt dan ook dat iemand ze herkent.