Maandag werden twee kinderen 11 uur lang  ontvoerd door een vrouw in Elen, Dilsen-Stokkem. De kinderen speelden buiten en werden door de vrouw meegenomen voor ‘een leuke dag’. De kinderen werden meegenomen naar Bree, Beek, Meeswijk en zelfs tot in Maastricht, Nederland. De moeder reageert in Het Laatste Nieuws op de feiten: “We hebben een klacht ingediend wegens ontvoering naar het buitenland”.

De jongens van acht en negen jaar speelden maandagvoormiddag op het skateparkje in de buurt. “Ze spelen daar nu in de vakantie soms de hele dag met hun step”, vertelt de mama, Lindsay Godfroid, aan Het Laatste Nieuws. Normaal komen de kinderen om de zoveel tijd terug even binnengevallen. Maar ze bleven maandag lang weg. Dit is wat de moeder ongerust maakte. Eerst controleerde ze het skateparkje, maar daar was er geen spoor van haar zoon en haar neefje. Na de buurt uit te kammen en verschillende vriendjes op te bellen, verwittigde ze meteen de wijkagent. Na nog een uur tevergeefs zoeken werd er alarm geslagen.

Vrouw trok met kinderen naar Nederland

Child Focus werd ingelicht en een opsporingsbericht werd uitgestuurd. Ondertussen kwam de moeder erachter dat de jongens bij een buurvrouw thuis waren geweest. “Toen ze in die tuin gingen kijken, lagen hun beide steps er. We wisten dus dat ze bij die vrouw waren.”  Door de bankkaartgegevens van de vrouw op te vragen kwam er schot in het onderzoek. Het bleek dat de vrouw in Nederland had betaald. De kinderen fietsten heel de dag en namen ook de trein met de vrouw. Ook vertelde de vrouw steeds aan de kinderen dat hun moeder hen niet graag zag en slecht voor hen zorgde.

“De kinderen zijn bang geweest. Ze hadden ook pijn aan hun benen van het vele fietsen.” , vertelt de moeder. “We hebben doodsangsten uitgestaan en mijn zoontje heeft vannacht nog liggen schreeuwen in zijn slaap. Hij verwerkt het volgens de dokter in zijn dromen. Het was ook een immens lange fietstocht voor zulke kleine kinderen. Ze moesten blijkbaar ook onder prikkeldraad door kruipen en ze hebben kleine wondjes op de benen. Ik voel me rotslecht en schuldig dat ik ze niet heb kunnen beschermen. Nog meerdere keren per dag barst ik in tranen uit.” Het blijkt dat de vrouw al meerdere keren gelijkaardige feiten pleegde in de buurt. Ouders in de buurt die dit al merkten, zullen waarschijnlijk ook klacht indienen.